maanantai 17. elokuuta 2009

Lenkillä

Hop! Tänään tuli käytyä pienimuotoisella lenkillä. Mitään sen kummemmin mainittavaa asiassa ei ole, PAITSI että reippaan kävelyn sekaan mahtui myös muutamia juoksuaskelia! :)

Yleensä en siis juokse, koska rapakuntoni ja heikot polvet (sekä ympäri vartaloa hyllyvät läskimakkarat) tekevät kokemuksesta epämiellyttävän. Tänään kuitenkin päätin, että hitto, nythän juostaan. Aloitin juoksun alamäessä, joten aloitus oli helppo. Tästä sitten jatkoin kuitenkin normimaastossa juoksua vielä muutaman sadan metrin ajan, kunnes lopetin. Yllätyksekseni huomasin, ettei a) polvia särkenyt suunnattomasti ja b) kokemus muutenkaan ollut niin epämiellyttävä kuin aikaisemmin. JEE! Ehkäpä säännöllisillä (no ok, ei niin säännöllisillä, mutta silloin tällöin tapahtuvilla..) salikäynneillä ja crosstrainerilla juoksulla on osuutta asiaan. :) Spurttailin juoksuun vielä toisenkin kerran kyseisellä lenkillä (ylämäkeen vieläpä \o/), ja mukavaa oli.

Nyt sitten olen vakavasti harkinnut, että ryhdyn suorittamaan jonkinlaista juoksuohjelmaa. Fiiu suorittaa tätä juoksuohjelmaa, ja pikaisen googlettelun jälkeen saman tyyppisiä ohjelmia löytyi runsaasti. Toiveissa olisi, että jäisin siihen juoksuun sitten lopulta niin koukkuun, että huomaamattani siitä tulisi joka päiväinen harrastukseni. :)

Huomenna taas punnituspäivä. Tänään taas tuli käytyä ennakoimassa tilannetta, eikä hyvältä näytä, mutta siitä sitten lisää huomenissa. Tänään ei edes vaaka voi saada minua masentumaan, niin onnelliseksi nuo muutamat juoksuaskeleet minut saivat! :D


--------------

EDIT: Innostuksissani lisäilin jo sivupalkkiin jouksuohjelman jota suunnittelin noudattavani! :) Saa nähdä mitä siitä tulee, lauantaina starttaa!

3 kommenttia:

  1. Hui, hyvä juoksuohjelma. Kolme vuotta sitten (kun jaksoin vielä juosta) aloitin kolme kertaa viikossa ekalla viikolla 2 x 3 min., toisella 2 x 6 min, kolmannella viikolla 1 x 9 min. ja neljännellä 1 x 12 min.

    Samaa voisin yritellä taas JOS jaksan 3 min. =) Täytyy etsiä kenkäpari, jossa voi juosta ja kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Siitä se lähtee. Itekki jaksoin just juosta pari minuuttia aluks keväällä, nyt menee jo 45 lenkkejä! :) Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Vähän kyllä pelottaa nyt, että mihin tuli ryhdyttyä. :D Tosissaan kun tuo juoksu nyt ei ole mikään herkkulaji tähän mennessä ollut, mutta niin paljon hyvää olen sen harrastuksen aloittamisesta lukenut, että pakko sitä on itsekkin alkaa juoksemaan. Ja nyt kun sen kerta tänne blogiinkin kirjoittelin, niin vähän noloa lähtä sanoja syömään ja perumaan. :]

    VastaaPoista