maanantai 27. heinäkuuta 2009

Alkukankeutta

Lauantaina tuli käytyä lenkillä, tosin ei ollut kyllä mikään tehokas reissu. Viimeisimmän reippaan lenkin jäljiltä oli paikat jumissa, joten tällä kertaa eteneminen oli lähinnä tuskaista tarpomista. Nooo, tunti vierähti. Tosin pysähtelin tutkimaan lenkkipolun varrella olevia mustikka-apajia samalla. :D Mutta parempi kai se on tehdä pieni ja vähemmän tehokas happihyppely kuin ei happihyppelyä ollenkaan.

Eilenkin tuli tehtyä pikapyrähdys, n 40 min lenkki, tosin nyt ihan reippaasti kävellen. Viime päivinä on kuitenkin ilmennyt melkoista saamattomuutta ihan kaiken suhteen, ei pelkästään liikunnallisten saavutusten saralla. Tämä taas pistää turhauttamaan, mutta eipä sille mitään voi. (Tai siis voi, kunhan vain ottaa itseään niskasta kiinni ja tekee, eikä ruikuta tälleen jälkeenpäin :D). Tänäänkin oli suunnitelmissa myös mennä salille, mutta se aikomus jäi vain suunnittelutasolle. Olen tosin nyt vankasti päättänyt, että huomenna aamupäivästä ennen työvuoroa raahaudun salille ja pistän läskit lätisemään vaikka mikä olisi. Sinänsä absurdia, että odotan oikein, että pääsisi crosstraineriin purkamaan energiaa, mutta silti päätän skipata treenin ja tehdä vapaa-ajallani jotain muuta muka-tärkeää (niinkuin tänään: melkein koko päivä sängyssä löhöilyä poikaystävän kanssa leffoja katsellen). No ok, laatuaika vie kyllä voiton salitreenistä mennen tullen, mutta ois sitä nyt voinu edes yhden tunnin uhrata salireissuun. Joka tapauksessa tänään olisi vuorossa normilenkki, eli reipasta kävelyä 5-6 km. En tarkalleen tiedä kuinka pitkä tuo läheinen lenkkipolun reitti on mitä perinteisesti tallustelen, mutta joskus muistan jonkun sanoneen, että tuohon haarukkaan se menee.

Normisti en siis maastossa/lenkkipoluilla juokse, vaan lenkillä tarkoitan reipasta kävelyä. Silloin tällöin tosin saatan tehdä pieniä juoksupyrähdyksiä, mutta en montaa minuuttia kauempaa juokse. Juoksemisen tekee epämukavaksi hyllyvät rinnat ja heikot polvet. Ja toki myös susipaska kunto. Crosstrainerilla kuitenkin pystyn helposti "juoksemaan" 45 minuuttia. Monesti kyllä juoksuharrastuksen aloittaneet ovat kehuneet kuinka koukuttavaa se on, ja mielessäni on kyllä käynyt, että alottaisin sen jonkun näppärän juoksuohjelman avulla. Tosin nyt tavoitteena on saada kuntoa paremmaksi ja painoa alas ja sitä kautta polvirasitusta pienemmäksi. Myös kunnolliset urheilurintsikat tehoasi kenties tuohon hyllysvyys ongelmaan. :] Kun kunto on koholla ja paino hieman laskenut, niin sitten voisi kyllä alkaa pikku hiljaa juosta ihan oikeasti.

P.S. Tarkoituksena oli, että merkkailen joka viikon maanantaiaamu tuon painon ylös tuohon sivupalkkiin, mutta tänään tosissaan heräsin poikaystävän luota eikä hän omista vaakaa, joten toteutan painotsekkauksen huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti