tiistai 28. heinäkuuta 2009

Älä tee tänään mitään sellaista, minkä voisit olla tekemättä huomennakin

Jepajep, eipä tullut mentyä sinne salille. Hups! Kävin tosin aamulla reippaalla 1,5 h lenkillä. Sen jälkeen piti hoidella vähän rästihommia ja suorittaa kodinhoitotoimenpiteitä, ja tämän jälkeen olinkin ihan naatti. Paljonkohan kaloreita tiskaus kuluttaa? :D

Nooh, huomenna sitten, uudella innolla. Tai sitten ei. :P Noeivaan, huomenna olisi töissä tiedossa aamuvuoro, niin eiköhän sen jälkee saa itsensä ovelasti huijattua salille. Tänään kävin myös pomimassa mustikoita! Olen tehnyt samaa myös viime päivinä, tosin saalis ei ole ollut kummoinen. Eilen lähdin optimistisesti 5 litran ämpärin kanssa metsään, ja mukana raahasin vain litran verran. Tosin aikomukseni ei ollutkaan kykkiä siellä perse pystyssä viiden mustikkalitran verran, mutta olisi siellä voinut tietty kauemminkin niitä marjoja keräillä. Parhaimmilaanhan ne mustikat ovat sellaisenaan, mutta talven mittaan niitä tulee kyllä käytettyä jäisinä aamupuurojen pelastajina. Mustikkajuttuja myös bongattu MahaTaren (MahatTaren...? miten tää taipuu?!) blogista.

Eli siis skipattu salireissu ei suurempia omantunnontuskia aiheuttanut, kun liikuntaa tuli harrastettua jo muutenkin aamusella ja hyötyliikuntaa iltasella. Unohtamatta päivän siivousurakkaa, ehheh :]. Syömisienkin puolesta tämä päivä on mennyt mainiosti, Kiloklubin mukaan päivittäistarpeeni on 1705 kaloria, ja nyt mennään parisataa sen alapuolella, jota tietty miinustaa myös harrastettu liikunta. En kuitenkaan sen tarkemmin noita kaloreita laske, ja tästä syystä en niitä (ainakaan vielä) täällä blogissa huutele.

Tai siis lasken toki, siinä mielessä, etten turpaani tunge mitä tahansa roskaa mielin määrin, vaan koitan pysytellä maksimissaan tuossa 1700 kalorin päivittäisessä määrässä, mutta mieluiten pidän sen tuossa 1300-1400 kalorin kieppeillä. Mutta joka ikisen suupalan kalorimääriä en tarkkaile erikseen, vaan lykkään tuonne kiloklubiin jonkun suurpiirteisen ja hieman yläkanttiin olevan arvion. Esimerkiksi yhden ruisleivän syötyäni lisään sinne, että olisin syönyt leivän jossa on 60 kaloria (tai jotain sinne päin, se ensimmäinen fiksu vaihtoehto kuitenkin mitä se hakusanalle ruisleipä tuottaa), vaikka leipäpussissa lukee, että yhdessä siivussa on 40 kaloria. Tällä tavoin en tarkalleen tiedä montako kaloria on oikeasti tullut imaistua päivän aikana, mutta tiedän ainakin, että se on alempi kuin mitä kiloklubiin olen merkannut. Pidän silti tuota 1700 kalorin rajapyykkiä ehdottomana maksimina, vaikka merkitsemistapani mukaisesti siihen tulee vähän "ilmaa". Miksikö näin? Tällä tavalla saa itsensä huijatuksi syömään hieman vähemmän. Positiivista itsepetosta. :)

1 kommentti:

  1. Hehheh, tuo onkin varmaan kielitoimiston heiniä!
    MahaTaren veikkoon ma ihte.

    Lykkyä pienennyksellesi. :) Omani on ollut helpompaa kuin uskoin keski-ikäisen naishenkilöitymän ollessa kyseessä.

    -Massu

    VastaaPoista