sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Vihreiden pallojen metsästys

Kiloklubi on osoittautunut näppäräksi apuvälineeksi laihdutusmissiossa. Olen listannut sinne viimeaikaiset syömiset ja (harmittavan vähäiset) liikkumiset. Vastineeksi saan palautetta liikunnan ja ruuan laadusta seuraavanlaisin symbolein.

Photobucket

Photobucket


Kun pallurat ovat vihreitä, eri osa-alueet ovat kondiksessa. Tänään tarkastelin edellisviikon päivien palluroita ruuan suhteen, ja huomasin että ainoa pallo mikä on aina jäänyt punaiselle on energia. Klikattuani palluraa sain tietää, että tyydyttyneiden ja tyydyttymättömien rasvahappojen suhde on epätasapainossa. Tarkemmin syömisiäni tutkittuani hoksasin etten edes syö kauheasti sellaista mistä saisin kyseisiä hyviä rasvoja. Pitänee tästä lähtien alkaa syömään enemmän kalaa. Tosin voisin ehkä ostaa kalanmaksaöljykapseleita ja hoitaa homman niillä, koska opiskelijabudejilla ei lohifileitä ostella.

Liikuntapallurat on myös hieman liian punertavia ekan viikon jälkeen :/. Aikaa olisi kyllä ollut näin jälkikäteen mietittynä, mutta jostain syystä (krhmlaiskuuskrhm) en vain saanut aikaseksi. Ajatuksissa oli mennä tänään joogaan, mutta sinnekkään en saanut aikaiseksi lähdettyä. Kohta kuitenkin lenkille poikaystävän kanssa. Siitäkin huolimatta tämän viikon liikkumiset jäävät reippaasti alakanttiin tavoitteesta. Oma tavoitehan oli siis minimissään 3 kertaa viikossa lenkkeilyä, mikä kyllä tulee täyteen jos kohtapuoleen nostan perseeni tästä penkistä. Kiloklubi kuitenkin suosittelee noin 1500 kilokalorin viikkokulutusta. Yksi lenkkikerta kuluttaa noin 250 kaloria, joten ensi viikolla pitää ehdottomasti skarpata. Sykemittari olis kyllä mahtihankinta, saisi vähän tarkempaa dataa kalorikyyläilyyn. Mittarisuosituksia otetaan vastaan. :)


Kuvat: http://www.kiloklubi.fi

1 kommentti:

  1. Moi! Suunnon T1-mittari on kätevä väline, jos ei kovin ihmeellistä dataa tarvitse. Näyttää kalorinkulutuksen, keski/matalimman/korkeimman sykkeen, ajan ja halutessa myös millä sykealueilla on liikuttu. Voi myös säätää, että kello piippaa aina, kun esimerkiksi poistuu rasvanpolttosykealueelta. Kiva kapistus, helppokäyttöinen ja mikä parasta, kannustaa aina pistämään ne lisämetrit ja vähän vauhtia lenkkiin, että sais vähän enemmän kaloreita poltettua. :) Lisäksi hinta-laatu-suhde kunnossa, omastani maksoin 69 euroa sykevöineen päivineen. T. toinen opiskelijalaihistelija

    VastaaPoista